FACEBOOK

Местан ще отклонява 50 000 гласа на ДПС за Бойко

Защо прокуратурата сензационно промени обвинението си за катастрофата, в която Лютви Местан уби бебе, и от причинител, сега вече се води съпричинител на инцидента, заедно с опечаления баща?

Защо някога изгоненият лично от него от парламентарната група на ДПС и след това областен управител на Разград от ГЕРБ - подсъдимият за злоупотреби с евросредства при Борисов 1 Гюнай Хюсмен, който напоследък стана близък до гонителя си, беше сред шепата говорители на конференцията на Борисов миналата седмица?

Отговорът на двата въпроса е един и същи: Лютви ще се връща в политиката под чадъра на ГЕРБ, като неговата цел е да отклони поне 50 000 - 60 000 гласа от ДПС на предстоящите избори с подкрепата на Хюсмен. Това е предизвикало и вълнения на високо равнище в ДПС.

Напомняме, че на последните избори ДОСТ на Местан успя да вземе почти половината от турския етнически вот у нас и остана на косъм от влизане в парламента. Тогава обаче бившият формален лидер на ДПС, позорно натирен от Доган, имаше подкрепата на Турция и президента Ердоган. Сега, както научи 19 минути от осведомени източници, "Тайпи", както недотам уважително го нарича Бойко Борисов, е предал, при това не лично, а на най-ниско възможно равнище, че има сериозно недоверие към оставането на това правителство на власт.

Изборни технолози напомнят нещо, което в ГЕРБ може би не знаят, а е


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени