FACEBOOK

Местан освободен, но с повдигнати обвинения

Шефът на ДОСТ Лютви Местан беше освободен от ареса в Кърджали. Припомняме, че той беше задържан в неделя вечер до 24 часа по закона за МВР след катастрофа с автомобила, който управляваше. Окръжната прокура в града е привлякла лидера Местан към наказателна отговорност по чл.343(в) за причиняване на смърт по непредпазливост. За подобно престъпление законът предвижда до 6 години затвор.

Местан се е опитал да направи ляв завой и да се включи към основния път, когато последвал сблъсък с друга кола. В нея пътувало семейство с две деца от с. Първица. В резултат на удара колата на семейството се преобърнала няколко пъти и паднала странично в близка нива. На място загинало бебе, родителите и другото им дете - на 9 години, са ранени. Няма опасност за живота на тримата останали.

"Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви пред Местан по време на задържането си. В профила на политика във Facebook се появи съобщение: "Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования към близките".

Не става ясно обаче кой е автор на поста, след като задържаният не можедю да има мобилно устройство в себи си. "Видях фолксвагена, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака "стоп“, не очаквах да продължи!", казал той пред полицаите и близките си.

Алкохолните проби на шофьорите и на двата автомобила са отрицателни. На Местан е направена допълнителна кръвна проба, съобщи Дарик..

Образувано е досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост, завършила със смърт.

Сниммка


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени