FACEBOOK

Международното сътрудничество не е добро: Шефът на AstraZeneca

Изпълнителният директор на AstraZeneca отхвърли обвиненията, че компанията фаворизира Великобритания и не изпълнява договора си с Европа.

„Първите стъпки в борбата с COVID показаха някои позитивни страни, но също така е пълно с примери, в които международното сътрудничество не е добро”, коментира Паскал Сорио, изпълнителен директор на AstraZeneca.

Директорът на компанията заяви, че Лондон е подписал договора си за доставки с тях преди 6 месеца. Европейският съюз е сключил техният контракт преди 3 месеца. По думите му това не било достатъчно време, за да се изгладят всички детайли.

„Мисля, че е коректно да кажа, че в глобален план трябваше да сме по-добре подготвени за пандемията. Има много примери за страхотно публично-частно партньорство в някои държави. Но това, което не проработи, е глобалното сътрудничество и по-високата готовност”, заяви Сорио.

Няколко страни-членки на Евросъюза обмислят да съдят производителите на ваксини. Вчера Италия официално поиска от Брюксел да притисне другият голям доставчик- Pfizer. Те също намалиха бройките на дозите, които бяха обещали, след като казаха, че трябва да се направи реконструкция в основния им завод.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени