FACEBOOK

Манолова: Ще пътувам с влак, Горанов да ми осребрява билетите!

В сутрешния блок на БНТ националният омбудсман Мая Манолова не скри гнева си от факта, че финансовият министър Владислав Горанов отнема шофьора й от НСО, който досега ползвала неуместно според него. Манолова обмисля да използва обществен транспорт или споделено пътуване за работните си посещения извън София, съобщава Епицентър.

"Ако искам да си върша качествено работата, трябва да съм навреме на всяко място и именно заради това имам нужда от шофьор и кола. За целта има и споделено пътуване, има и обществен транспорт. Следващата седмица обмислям да отида до Варна с влак и да помоля Владислав Горанов да ми осребри билета", каза омбудсманът.

"Не съм привързана към НСО, а тази тема ми се струва прекалено дребна за обсъждане", каза още Мая Манолова. Тя отхвърли и появилите се информации, че може да се кандидатира за кмет на София. Манолова добави, че има още две години от мандата си и смята да ги изпълни.

Омбудсманът коментира и проектобюджета за 2019 година. Тя изрази в сутрешния блок на БНТ възмущението си от това, че чрез бюджета се променят и други закони. „Например чрез закона за бюджета за 2019 г. за НЗОК се променят 16 закона“, посочи Манолова. Хиляди, сподели още тя, държавни служители, например от МО и МВР ще останат без работа от 1 януари.

„Какъв е този закон, който се гледа в МС в неделя и след десет дни вече е минал през комисии, на първо и второ четене в Народното събрание и вече е прие?! Какво е това да останеш без работа от 1 януари?! Нещо се прави на тъмно, нещо се прави изненадващо. Най–драматичното е това, че се отнемат права. Няма как да не се намеся“, подчерта Манолова. „Някои от хората, които ще останат без работа от 1 януари вече са прочели проектобюджета и ме помолиха да ги защитя“, добави тя.

„Демографската криза и катастрофа са проблемът на проблемите за България. На практика не се променят и със стотинка социални плащания. Помощите, социалните надбавки за деца остават същите“, коментира още Мая Манолова.

Тя изрази притеснение от засиленото обсъждане за премахване на втората година майчинство. „Ако една майка иска да се върне на работа в София след първата година е практически невъзможно. Нито има места в яслите, нито са достъпни частните такива“, посочи омбудсманът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени