FACEBOOK

ММА спортисти и борци участвали в мелето в "Студентски град"

18-годишен софиянец е задържан за опит за убийство на 19-годишен младеж пред заведение в Студентски град. Подробности разкриха на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Пострадалият, който е от Бургас, вече е контактен, но е спасен единствено благодарение на бързата намеса на лекарите.

Опитът за убийство е извършен в ранните часове вчера. Причината е възникнал конфликт между две младежки компании. Ударите по пострадалия са били нанесени по тялото и главата с нож. Все още се изясняват причините за сблъсъка между младежките компании, в които участвали ММА спортисти и борци.

Георги Костов заяви, че случаят с младежкото насилие в Студентски град традиционно се ползва от засилен обществен интерес. Той похвали работата на полицейските органи, като изтъкна, че в много кратък срок са задържани извършителят и е открито и оръжието престъплението.

"Изключително тревожен е фактът, че млади хора стигат до такива действия, те нямат някаква обща история помежду си", каза още Костов. По думите му безпричинната поява на агресия е обществен феномен и с него следва да се занимава целият обществен интерес.

На брифинга Румяна Арнаудова информира също, че Окръжна прокуратура София е постановила задържането на 23-годишен мъж за извършено от него убийство по непредпазливост в резултат от умишлено причинена тежка телесна повреда. Жертвата е 40-годишен мъж. Той е починал вследствие на черепно-мозъчна травма след от удари с дървени колове, нанесени му при пиянска свада. По време на свадата 40-годишният нанесъл побой на майката на 23-годишния мъж.

Инцидентът е станал на 13 ноември. Пострадалият е починал три дни по-късно от нараняванията си в болница.

Прокуратурата ще поиска най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража" на 23-годишния.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени