FACEBOOK

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв.

Правителството, което унищожи Търговския регистър, отпочва и ЕСГРАОН. Пак ще ни сменя личните документи.МВР иска да се построи нова сграда, в която да се печатат всички видове документи за самоличност. Бъдещият "Дворец на паспорта" е част от обществената поръчка, която от вътрешното ведомство ще обявят в сряда - 15 август.

Към 370 млн. лв. е прогнозната цена на търга за новата система за лични документи, научи “Труд” от източници в МВР. В сумата се включва не само строежът на новата печатница, но и цялостен ремонт на сградата на бившата дирекция на полицията на Лъвов мост.

Системата ще е централизирана, точно обратното на сегашната, която действа от 2010 г. В момента в страната работят 30 пункта, в които се издават паспорти, лични карти, шофьорски книжки, документи за временно и постоянно пребиваващи чужденци и др.

Занапред всички документи ще се печатат в новата сграда, която ще се строи на терен, собственост на Академията на МВР близо до столичния квартал “Симеоново”. Помещенията ще бъдат под засилена охрана с контролиран достъп – камери, сензори за движение и т.н., а системата ще притежава усилена защита от хакерски атаки.

В центъра за услуги на Лъвов мост ще се приемат заявления на граждани от всички квартали на София и населени места в страната, което цели избягването на опашки. В същото време ще останат и сегашните паспортни служби, но с двойно по-малък персонал.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени