FACEBOOK

Лошото време се оказа виновно за осакатяване на АМ Хемус

Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на магистрала Хемус, а не институциите, които поддържат съоръжението. Това е заключението на прокуратурата две години след като парче бетон падна върху кола в движение и едва не уби човек в нея.

На 26 януари бетонно парче от моста при село Яна пада, пробива предното стъкло на колата и се врязва в лицето на Наско Златинов. Чупи челюстта и зъбите му, а операциите продължават и днес.

Според прокуратурата виновни няма. Наско завежда иск към Пътната агенция, за да покрие лечението си. Претендира за 4000 лева, има и документи. Същото прави и собственикът на колата – иска 109 лева за предното стъкло.
От АПИ признават и изплащат щетите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на пострадалия.

Наско и адвокатите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лева. Междувременно Софийската градска прокуратура прекратява разследването със заключение, че става дума за „случайно събитие”, свързано и с лошо време.
Това далеч не е единственият подобен инцидент на злополучната автомагистрала Хемус. В началото на тази година жена загина на място, след като осветително тяло и мазилка паднаха върху автомобил в тунела Ечемишка. Почти година по-късно виновен за трагедията все още няма. След инцидента експерти заключиха, че главната вина ена Агенция пътна инфраструктура и тогавашният нейн ресорен министър в ББ2 Лиляна Павлова, но въпреки това наказани няма.

19’ припомня, че само преди 3 години 3-ма души намериха смъртта си отново в тунел на автомагистрала Хемус и до днес не е ясно какво причини трагедията.
Работата на вече бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и бившия шеф на Агенция пътна инфраструктура Лазар Лазаров струва дотук четири човешки живота и десетки ранени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени