FACEBOOK

К19 препаратите отварят път за противоракови: проф. Дж. Иполито

Членът на италианския НОЩ, наречен Технико-научен комитет проф. Джузепе Иполито, инфекционист на болницата Спаланцани в Рим, обяви сензационно пред италианската държавна телевизия РАИ 1 две добри новини.

Първата е, че ваксините срещу коронавирус, от които по негова информация на практика по света вече са готови или са пред пускане 12 от общо около 2000 разработвани, „отварят пътя” за бързо стигане до ваксина срещу рака – болест, многократно по-лоша и по-смъртоносна от К19.

Той, като истински учен и лекар, заяви, че данните за над 90% ефективност на ваксините Спутник, Файзер и Модерна са предварителни и ние не можем реално да кажем това ли са истинските факти, докато не е предприета масова ваксинация.
Супер експертът добави другата, според него още по-важна добра новина на фона на цялата трагедия:

„За нас тази криза е възможност да направим добро здравеопазване, за което се говори, но нищо съществено не се прави вече 30 години.
Здравеопазване технологично и здравеопазване хуманно, с докосване до човека”.

Освен, че звучи като да е казано за българското здравеопазване, мисълта на професор Иполито напомня, че Италия ще финансира с повече от 20% от 209 млрд.евро от европейския спасителен и възстановителен фонд дигиталното и технологичното здравеопазване и своята медицинска наука. България ще вложи 50% от своите 12 млрд.евро в „саниране”, а всъщност в просто топлоизолиране със стиропор на сгради.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени