FACEBOOK

Красимир Каменов-Къро и жена му са убити в дома им в Кейптаун

Красимир Каменов-Къро, съпругата му са убити в дома им в Кейптаун, научи "По света и у нас" от свои източници. Убити са и още двама души, чиято самоличност се установява.


Местната полиция също съобщи за случая. От информационния бюлетин става ясно, че около 8.20 часа тази сутрин в Констанция, Кейптаун са открити телата на две жени и двама мъже с огнестрелни рани. Те са на видима възраст между 40 и 50 години и се предполага, че са от български произход. Мотивът за убийството се установява.


Каменов бе задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който бе показно разстрелян в София в началото на 2022 година.


Задочното обвинение на Къро дойде дни след пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен сред заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящите е точно Къро.


Гешев обясни, че показва на медиите "как мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива, издирвани от Интерпол, както и да ги наречем най-общо - известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората".


Укриващият се в ЮАР Къро е поръчител на пет убийства, според свидетелски показания, с които разполага прокуратурата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени