FACEBOOK

Кошмар на Летище София заради 3%-Шенген, лятото ще бъде истерия заради безумията

3-процентовият Шенген доведе до безумни мерки на летище София за кацащите от нешенгенски държави, каквито са повечето пасажери, а числото им ще се умножи със сезона на майските празници и летните почивки.

3-процентовият Шенген доведе до безумни мерки на летище София за кацащите от нешенгенски държави, каквито са повечето пасажери, а числото им ще се умножи със сезона на майските празници и летните почивки. Идвайки по ръкав, пътниците на Турските, катарските, дубайските, ирландските (Раян), израелските и т.н. авиолинии, слизат след опашка в миникоридор, слизат по стълби, вземат възстари и възтесни автобусчета, които се налага да бъдат чакани дълго, особено ако не сте хванали първото поради ръганица, и биват прекарвани до входовете при паспортния контрол.

Цялото унижение е доста странно на фона на липсата на подобни процедури на което и да било шенгенско летище. А и на липсата на безумието на качване - човек просто минава паспортен контрол в края на летищното фоайе, където вече се позиционират самолитетите от не-Шеген.

При нашето кацане от Истанбул, освен нашия претъпкан и то предимно с трансферни пътници самолет, единствените други два бяха от Израел и Дубай, което предизвика шок и ужас. Включително и на паспортния контрол, където за граждани на ЕС работеше едно - едничко гише, двете за другите пасажери бяха с километрична опашка от мургави гастарбайтери или върнати ни бежанци, а - по традиция - множеството машини за проверка на документи не работеха.

Това трябва бързо да се промени - след броени дни кошмарът ще се превърне в трагедия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени