FACEBOOK

Кога ще започне ремонтът на теча в Ларгото?

Кофите станаха здължителен "експонат" сред експозицията на Античният център Сердика в подлеза на Ларгото, пише Столица.bg.  По-рано сайтър вече съобщи, че там има теч, от 3 месеца, и за да няма инциденти търговците са поставили съдове да събират водата от тавана.

Таванът е свален, за да не падне под и да нарани човек и течът е открит, но не е ясно кога ще започне ремонтът. Според търговците на магазинчетата за сувенири трябва да се отстрасни проблемът, защото е е опасно за преминаващите граждани.

Локвите са най-малкият проблем, по опасно е, ако зъмръзне мократа настилка. Столичани, преминаващи редовно през подлеза смятат, че фипмата изпълнител трябва да си отстрани проблема, тъй като има гаранция.

От подлеза наляво е така наречаната Източна порта на Сердика. Съоръжението се стопанисва от Регионален исторически музей София и район Оборище. Бюджетът на общинсикя район за ремонти на подлези е 10 000 лв., а пък и не е тяхна работа, тъй като архиелогичесикя комплекс Сердика и всичко по стъкления купол бе по проект на Министерство на културата.

Напомняме, че изграждането и реставрацията на "Сердика" придоби скандална слава и стана известен под "Ало, Банов". Министерство на културата опрости неустойка на изпълнителя за забавяне в срока. Столична община вече е предприела мерки по случоя с течащия таван и ще сезира възложителя - Министерство на културата.

Снимка: Столица.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени