FACEBOOK

Коалицията ще реши кога да си тръгна: Борисов

„Още днес можех да кажа кога ще напусна, но имам да говоря още с нашите коалиционни партньори", заяви Бойко Борисов на извънредната сбирка на ГЕРБ в Тех-парк. Пред членовете на партията, той говори по различни теми, включително намекна, че е възможно да подаде оставка, но правителството да продължи да работи с друг премиер. "Готов съм по всяко време да си тръгна! Нядявам се да намерим вариант кога. Не искам да съм разделител! Ще обсъждаме още с коалиционните партньори", добави той.

От речта на премиера стана ясно, че Томислав Дончев няма да поеме кабинета при евентуална оставка. Това стеснява кръга до кандидатурата на Деница Сачева, както 19 минути писа по-рано днес. „Имаме много работа в партия ГЕРБ. Трябва да запазим стабилността!”, аргументира се Борисов в полза на това, че правителството ще остане с него или без. Борисов откри причината за недоволството по улиците в местните организации на ГЕРБ.

„В нашите структури на места има дерибеи. Ако не се оправим, хората ще продължат да ни обвиняват”, посочи той и обеща ревизия в партията по места. В речта си Борисов отново си спомни времената на преди 1989г., Белене и Тройната коалиция. „Демократичните хора не ходят да плащат бебета и деца, а те това направиха.

Отидоха пред къщата на Фандъкова, а после и пред нас”, оплака се той. „Нека да им видим демокрацията. Каква е тази демокрация с черни знамена?„, запита премиерът явно визирайки майките на деца с увреждания от "Системата ни убива". Той направи аналогия с Белене. „И аз съм потърпевш, моето семейство”, каза премиерът. "Блокирате магистрали, защото има магистрали. А преди ги нямаше! Сега може да си "играете" с метрото, а преди нямаше!", започна речта си Борисов. А те го посрещнаха със ставане на крака и бурни скандирания.

Следва отчет за вдигане на доходите и как България се е справила най-добре с ковид. "Аз съм най-проверяваният политик на България! Затова ордите на Бареков и Мая Манолова бяха пред дома ми и сега са там. Усещам напрежение в обществото, защото има искане за справедливост. Не сме издигнали кандидат на ГЕРБ за главен прокурор. Не моят подпис, а на Радев стои под указа за назначаването на Гешев", каза Борисов и припомни, че 11 пъти е печелил избори.

Премиерът не се страхува от служебно правителство, но без НС не могат да се правят промени в законите, да се обявява извънредно положение за ковид, не може да се прави актуализация на бюджета. Премиерът изтъкна и че без НС не могат да се направят промени в Изборния кодекс. "Не желая да бъда разединител на държавата!", каза Борисов. "Ние от ГЕРБ не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим. И с БСП няма да правим. Приемливите ни партньори са Патриотичният фронт и СДС", подчерта той и обвини Христо Иванов, че връща на власт онези, срещу които се бори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени