FACEBOOK

Кмет ругае на "мръсник" съветници в Дупница, губели му времето с общинската болница

Новоизбраният БСП-кмет в Дупница, гордостта на Кор. Нинова, Първан Дангов нарече "мръсник" и "нечистоплътен" съветник от опозицията на извънредната сесия на градския парламент днес.

Новоизбраният БСП-кмет в Дупница, гордостта на Кор. Нинова, Първан Дангов нарече "мръсник" и "нечистоплътен" съветник от опозицията на извънредната сесия на градския парламент днес. Тя беше посветена на управлението на Общинската болница, където в конфликт на интереси той назначи д-р Крум Бонев, който е собственик на частен медицински център. Интересното е, че определеният впоследствие за поста Ст. Николов също няма право да заема позицията, понеже той пък е шеф на местния ДКЦ. Така сагата обещава да има продължение, в това число и в съда.

Обиденият пред целия Общински съвет Емил Гущеров вече има опит даже и със заплахи за живота от "колегата" си. Известен е видеозапис, на който Дангов му се заканва: "Ще ти прегрИЖа гърлото" в буквален цитат, като явно има предвид "прегриза". Понеже друга кметска закана е "ще те пратя в Курило",т.е. в лудницата, Гущеров предложи преди сесия участващите в нея политици да минават психотест и дрегер за алкохол. А Дангов намеси в темата самата проф.д-р Цветеслава Гълъбова, с която бил говорил кого от общинските съветници ще затваря в психиатрия, както навремето правеха КГБ и ДС с дисидентите - нещо, с което близката до президента лекарка не може да има общо.

Повод за последното предложение за тест и за алкохол, освен за психическо здраве, може да се окаже петъчна история с кмета, който е участвал в скандал с викане на полиция поради пререждане в местен денонощен смесен магазин. Според очевидците той е минал най-отпред на опашката с любимото" Знаете ли кой съм аз".

Негови съграждани подозират, че вероятната причина е вдигане на градуса преди скандала покрай посещението му на Деня на виното на Петров баир - кметския професионален празник, както се шегуват дупничани.

Те коментират и прилагането от Дангов на описвания само от 19 минути челен опит с преспиване в общината, който имаше в столичния район Красно село в кметския кабинет при предишната управа от ППДБ там, понеже и в града на Сашка Васева светлините на помещението не угасвали до късно през нощта. А няма данни да се върши някаква работа, освен раздаване на бонуси и уволнение на професионалисти от администрацията и назначаване на "калинки" и свързани със схеми за източване от саниране, което ще опишем скоро.

За тези свои специални заслуги Дангов поиска рекордната за България заплата от 9100 лв. на месец да му бъде плащана от общината, която сам обявяваше за "фалирала" в предизборната си кампания само допреди точно 3 месеца. Досега тя е 3200 лв. или 3 пъти по-малка. Само за справка, столичният кмет взема малко по-малко от 3000 лв.

По тази и по други много по-скандални теми, достойно за тв сериал ще пишем в следващите дни. Само си представете как някой получава 2 милиона лева, за да построи морга. А умират само парите, понеже морга и до днес няма! Няма ги и "левовете в марки", които обаче са отчетени.

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени