FACEBOOK

Кметът тества първия хибриден автобус на София

„Тестваме първия автобус хибрид по заместващата линия на ТМ10. Той е производство на чешката фирма Соларис (б.р. от която са новите ни тролеи) и според техническите му спецификации разходът на гориво е два пъти по-нисък, отколкото на дизелов автобус. Предстои да проверим тези данни в реални градски условия, както и данните за спестените вредни емисии. Започваме и подготовката на процедура за закупуване на още 20 електробуса.

До края на годината в София ще пристигнат първите 20. Преди да ги купим, тествахме 6 електробуса с различни технологии.
До средата на август Столичният автотранспорт приема оферти за други 15 електробуса. Освен това подписваме договора за доставка на още 22 автобуса на природен газ. Предстои да завърши процедурата за закупуване на 60 нови съчленени автобуса на природен газ.

В последните години полагаме огромни усилия за модернизация на градския транспорт. Това е важна мярка за подобряване на качеството на въздуха и мотивиране на повече хора да пътуват с градския транспорт.

През 2014 г. средната възраст на автобусния парк беше 20 г.
В края на 2016 г. успяхме да я намалим наполовина и е 10 години.
През 2019 г., когато планираме да завършим доставката на 162 нови автобуса, средната възраст на автопарка на София ще бъде 6 години.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени