FACEBOOK

Кметът отказа излъчване на дебатите по соф. бюджета, сгази закона на ППДБ

Ден, след като издигналата го коалиция ППДБ добута закон за прозрачността на общинските съвети - на заседанията им и на техните комисии, кметът на София Васил Терзиев отказа пряко излъчване на дебатите по бюджета на милионния град.

Ден, след като издигналата го коалиция ППДБ добута закон за прозрачността на общинските съвети - на заседанията им и на техните комисии, кметът на София Васил Терзиев отказа пряко излъчване на дебатите по бюджета на милионния град. Нищо не остана от обещанията им с Борис Бонев за прозрачно открито управление, дигитнална и отворена Община. Още повече, досега софиянците имаха широки обсъждания на бюджети не при затворени врати.

Това става, след като стана ясно, че той е променил проектобюджета, завещан от Фандъкова плюс 438 млн.лв. по сметки и 195 млн.евро за метрото, като не предвижда нито обещаното от ППДБ 30% вдигане на заплатите в културата, нито 15% скок при градския транспорт, които лично гарантира. Затова пък повече пари ще има за НЕчистещите София фирми на Вълка и Домусчиеви.

"Публичността и откритостта към гражданите остава само във виртуалното пространство, защото току-що лично кметът Васил Терзиев ОТКАЗА писмено заявеното искане от ГЕРБ-СДС дебатите при обсъждането на бюджета на Столична община да бъдат излъчвани на живо!

Нещо повече-ресорният заместник-кмет по финанси отсъства от представянето на най-важния документ за София, определящ политиките за града през цялата година. “По лични причини”.

Въпреки това Васил Терзиев и екипът му няма да заглушат гласа ни и ние ще защитим интереса на всички жители на София-както при днешното обсъждане, така и при всеки следващ дебат!", съобщи общинският съветник Драгомир Младенов, ГЕРБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени