FACEBOOK

Кметът обеща повече е-услуги за гражданите

Задълженията към Столичната община ще могат да бъдат проверявани и през електронния ѝ портал, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва в дискусия, посветена на доклада на Световната банка Правене на бизнес в Европейския съюз 2017 г. България, Унгария и Румъния.

Според резултатите столицата ни е на 87-мо място по отношение на регистрацията на имущество. Относно това Фандъкова обясни, че се работи сериозно с Агенцията по кадастър и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за отварянето на допълнителни изнесени офиси в районните администрации с направление Архитектура и градоустройство.

Тя бе категорична, че докладът представя ценна информация.
Не можем да облекчаваме услугите без анализ, заяви тя и изтъкна, че развитието на електронните услуги е най-сериозното решение.

19’ припомня, че Столичната община има 50 електронни услуги, сред които и плащането на данък по интернет.
Така за миналата 2016 г. София е събрала над 4,5 млн. лв. от плащането на налози онлайн, а само за първите 6 месеца на тази година сумата възлиза на над 3,6 млн. лв.

Фандъкова посочи, че е нормално големите градове да имат по-бавни услуги, тъй като имат и по-голям обем дейности и увери, че държавата и общините работят в партньорство за подобряване на административните услуги в цялата страна.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени