FACEBOOK

Кметът на София: Предстои да решим въпросите с интеграцията на бежанците

По темата с бежанците в София се работи изключително сериозно

Вече не говорим за бежанска криза, но предстои да се реши въпросът с интеграцията и социалните дейности. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция на тема „Бежанската криза и развитието на миграционните процеси“, предаде Агенция „Фокус“.

„По темата с бежанците в София се работи изключително сериозно. Опитваме на градско и местно ниво да решаваме проблемите, така че да можем да осигурим добри условия за жителите и те да бъдат спокойни. И мисля, че благодарение на общата ни работа с МВР, успяхме да постигнем това“, каза още тя.

Фандъкова припомни, че преди няколко години София беше подложена на бежански натиск заради недостатъчно добрата си подготвеност. „Но благодарение на огромните усилия на държавата и на Европейския съюз днес ние вече не говорим за бежанска криза, но говорим за трайно и дългосрочно решаване на проблема с миграцията и бежанците, който изисква не по-малко усилия. Това, което предстои, за да може тези въпроси да бъдат решени, е решаване на въпроса с интеграцията и социалните дейности – най-вече образованието и грижата за непридружените деца. Грижата за тези деца е тема, по която работим вече няколко месеца, и се надявам, ако е нужно, да получим подкрепата на колегите от Народното събрание, за да може законово в работата с тях да се включат и неправителствените организации, които имат доста сериозен капацитет“, каза кметът на София.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени