FACEBOOK

Кандидат-зам. на КФН опростила 10 млн.лв. на фирма, има 2 проверки от прокуратурата

Адвокат Мария Колева, цитирана от сайта ЕвроЧикаго, излизащ в САЩ и четен от местните власти, заяви, че е подала доказателства в сигнали до премиера и главния прокурор за шефа на КФН Бойко Атанасов и много близката му Илияна Христова, която той предложи и парламентът трябва да гласува тази седмица за негова заместничка в Комисията с над 10000 лв. месечно заплата и поне още 5000 лв. бонуси за наша сметка.

Многократно сме писали за съдебното решение на Административния съд на София, в което Христова е уличена в неправомерно връщане на 1,4 млн. лв. ДДС на фирма, без да има нито сделка, нито плащане, нито дори предмет на сделката.

Писахме и как още като редова данъчна натрупва декларирани при постъпването като шеф на НАП – София влог от 105 000 евро в КТБ, 2 къщи с огромни дворове – единият 3 дка, 151 кв.м апартамент в София, а след година на поста - още един апартамент на скандално ниска цена (596 евро/кв.м), далеч под пазарната плюс платен в брой според декларацията й пред Сметната палата нов автомобил за 48 000 лв. само за годината при деклариран доход от 2200 лв. месечно. А е самотна майка и с тежък заем от 30000 лв.

По този сигнал до различни институции реагира само главният прокурор, но вече 2 години работата се бави, явно за да приключи безславно срокът по закон.

Адвокат Мария Колева е подала сигнали с конкретни доказателства до него и премиера за сегашния шеф на КФН и за неговата кандидат-заместничка: „Имам доказателства, че Илияна Христова прикрива фирми за източване на ДДС. Има ревизионни актове за милиони, които са влезли в сила, но Христова не ги е събрала.

Тези пари никога няма да се съберат. Става дума за немска фирма, за която се е застъпвал чуждестранен посланик.10 млн. лв. За толкова е ревизионният акт. Става дума само за един данъчен период. Представете си с лихвите за какви пари говорим? До този момент вероятно надхвърлят 20 млн. лв. И толкова е загубила държавата само от един ревизионен акт”.

Освен натиска на Христова, която възлага ревизии, водени извън рамките на всякакви процедури и не само по срок – сами сме жертва на такъв рекет вече 2 и половина години, адвокат Колева разказва и за вътрешното въздействие върху данъчните: „Натискът да се прави едно или друго става от шефовете. Никой не предприема нищо на своя глава. Моя колежка беше уволнена, защото нейната пряка началничка – шефката на НАП-София Илияна Христова я натиснала да прикрие проверка срещу Гущеров.

Тя не се подчини и я уволниха. Още една жена беше махната, защото не изпълнява поръчките на Илияна Христова. Подала съм жалба срещу хората от високите етажи на НАП. Сигналът ми е до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов. Той засяга дейността на настоящата шефка на НАП-София Илияна Христова0. Цацаров реагира - вече има образувана преписка”.

Напомняме, че като зам.-шеф на КФН Христова, чието първо образование е физкултурно и се издигна след съдействие по казуса с 6-те апартамента, ако бъде избрана, ще отговаря за застрахователния надзор. Нейната предшественица Ралица Агайн напусна преди 9 месеца, след като поиска отнемане на лиценза на голяма компания, поради нейното състояние, но оттогава държавата се опитва да спаси неспасяемото положение, вместо да укрепва пазара.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени