FACEBOOK

Кандидатите за София гласуваха

Най-рано - малко след 7 сутринта - до урните отиде кандидатът на БСП Ваня Григорова. По повод отмяната на машинния вот Григорова заяви, че не е важно как гласуват гражданите, а каква ще бъде волята им.


„След 33 г. власт на парите е време хората да се усетят представени. Не бива да превръщаме технологията във водеща тема, когато водещата тема, трябва да бъдат идеите за това как трябва да се промени София”, каза Григорова.


Малко след 9 ч. гласа си даде и Васил Терзиев. Кандидатът на ППДБСС си пожела висока избирателна активност в столицата и се определи като оптимист за бъдещето на града.


„Дали на хартия, на пергамент или на камък отговорността е у нас. Надявам се, че вотът няма да бъде опорочен. Не бъдете апатични, излезте и гласувайте, важно е. Поправителен няма”, добави той.


Кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян заяви, че вярва в изборния процес и още в петък е решил да гласува с хартия независимо от решението на Централната избирателна комисия.


„Имаме достатъчно примери в Европа с гласуването с хартия. Имам доверие във всички хора, които участват в изборния процес. Гласувах за хаоса в държавата да не се повтори в София. Нагледахме се на достатъчно хаос”, подчерта Хекимян.


За гласуване с разум извън излишните емоции от последните дни призова кандидатът на ИТН Ивайло Вълчев. Но призна, че и той е неудовлетворен от вота само с хартиената бюлетина.


Кандидатът на Възраждане Деян Николов пожела вотът ще бъде честен. „Надявам се общинският съвет да бъде адекватен на нуждите на столицата”, каза той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени