FACEBOOK

Как офшорка почерпи €250 000 майката на Д.Добрев - учителка, дето му дава апартамент под наем

Как една бедна учителка може да купи 300 квадрата с 3 гаража в елитния квартал Манастирски ливади, в съседство с Божинов, Бербатов, лорд Минчев (на същата улица Сусанин) и президента Първанов?

Фирмата Иконус ЕООД, която преди да влезе депутат от ГЕРБ е на Делян Добрев, а след това – на майка му и е собственик на въпросния апартамент, обитаван от напусналия парламента, е взела от регистрираната на Сейшелските острови – сиреч офшорка, фирма със сходното название Иконс 250 000 евро. Интересно е, че апартаментът е закупен за 400 000 лв., което заедно с ДДС дава 480 000 лв. Или същите пари като „заема” от офшорката.

Интересно е, че другата фирма на майката на Добрев, учителка – Визьор, е вложила за построения от нея цех за пелети 2 млн.лв. Със заем, писан като взет от Форуком на съпруга на братовчедката на ексдепутата. Но Форуком е взела 700 000 евро или 1,4 млн. лв. от парите от офшорката от Сейшелските острови Терес Кънсълтинг. Офшорката държи 47,98% от Форуком фонд имоти. Това пък е фирма на братовчедката на Добрев – Росица Гаргова, която продава на майка му апартамента в Манастирски ливади.

Фирмите на Гаргова и съпруга й са лидери в санирането в национален мащаб – програма, тръгнала от председателстваната от Добрев енергийна комисия на парламента.
Морални стандарти, казвате! Браво, браво, браво, господине!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени