FACEBOOK

Кабинетът да не заобикаля Доган: Хр. Иванов

“Служебното правителство не трябва да заобикаля на пръсти Ахмед Доган”, заяви в лайв видео във Фейсбук съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов. Той призова кабинета да се заеме с разкриване на проектите, които обслужват почетния председател на ДПС и които увеличават енергийната зависимост на България от Русия.

Иванов определи като нагла безочлива лъжа твърдението на Бойко Борисов, че построяването на Турски поток е превърнало страната ни в енергийно независима.

“Бившият премиер се опитва да прикрие своето престъпление. То се основава на това, че е вложил близо 3 млрд. лв. наши пари в изграждането на инфраструктура, която е необходима на Кремъл. Руското влияние в България не се осъществява през някакъв политически Мики Маус. Всички твърдения, че сме заобиколили Украйна и сме станали енергийно независими са пълна смешка”, посочи съпредседателят на ДБ.

Във видеото си Иванов показа газовокомпресорната станция Расово, откъдето припомни за увеличеното руско газово влияние. Той сравни построяването на газовата връзка с Гърция и тази с Турция. По думите му по времето на Борисов гръцката газова връзка винаги е “на 2 г. от откриването си”, но така и не е построена. Турски поток беше построен за по-малко от година с пари на данъкоплатците.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени