FACEBOOK

КЗП: Ще проверим дали продават цигари на ученици

Прави се проверка по случая със SMS-те, искащи пари

Имали сме подобни случаи с получаване на SMS-и и искане на пари, за да се спре даден абонамент. Дори сме се произнасяли, но трябва по някакъв начин и операторите да станат отговорни, да се помисли за ново законодателство. Това каза в ефира на БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

"По случая има проверка и ще се произнесем в рамките на месец. През мрежите на операторите все пак текат тези нередности и трябва да им е вменена отговорност", заяви още Маргаритов.

Той коментира и темата за продаване на цигари на ученици: "Ще се направят проверки дали се продават тютюневи изделия на непълнолетни, в минали периоди сме констатирали такъв проблем. Не винаги тези, които пушат пред училище са ги придобили от магазина, понякога са ги взели от родители и приятели. Трябва да има контрол."

"Относно наргилетата са подготвени текстове за промяна на закона, за да се приравнят наргилетата към тютюневите изделия и да не са извън забраната за пушене на закрито и от непълнолетни", допълни той.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени