FACEBOOK

Йорданка Фандъкова се срещна с легендарния режисьор с български произход Тед Кочев

„София се е превърнала в невероятно красив град и нямам търпение да започна да снимам тук.“ Това написа в почетната книга София Тед Кочев на среща днес с кмета на Йорданка Фандъкова.

На срещата присъстваха и съпругата на Тед Кочев Лийфън Чънг, председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет Малина Едрева и директорът на „София филм фест“ Стефан Китанов. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Легендарният режисьор с български корени Тед Кочев е специален гост на провеждащия се в момента ХХ София филм фест. Той е носител на „Златна мечка” в Берлин, има две номинации за „Златна палма” в Кан и една за „Оскар”.
„Радвам се, че е софиянци в рамките на „София филм фест“ могат да се срещнат с известни личности като режисьорът с български корени Тед Кочев. Важно е, че той има планове да снима в София”, каза кметът Йорданка Фандъкова.
Тед Кочев заяви, че иска да снима игрален филм в София за Цар Борис Трети и спасението на българските евреи. България е единствената държава, която е спасила евреите и това трябва да се знае по света. Кочев каза, че е завършил сценария за филма.

Известният режисьор изрази впечатленията си от София като много променен и красив град. По думите му в София се виждат красиви паркове. А София филм фест е „страхотен фестивал“, заяви също Кочев.
София е домакин на Международния филмов фестивал „София Филм Фест”. „Изключително смe горди, че Столична община е домакин и патрон на едно от най-значимите събития, с безспорно международно признание, включени в Културния календар на града. Събитие, което София споделя с други български градове. Фестивалът е важен за утвърждаването на столицата като творчески град на киното на ЮНЕСКО”, каза Фандъкова.
София стана част от мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО през 2014г.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени