FACEBOOK

Йорданка Фандъкова и Херо Мустафа откриха детски кризисен център за пострадали при трафик на хора

"За мен като кмет и за целия ми екип работата с уязвимите групи е една от най-важните", каза градоначалникът

Кметът на София и американският посланик Херо Мустафа участваха в откриването на детски кризисен център за пострадали при трафик на хора, предаде Канал 3.

"Има за какво да се вълнуваме. Вълнението е за хубаво – за един резултат вследствие на много важно партньорство. За мен като кмет и за целия ми екип работата с уязвимите групи е една от най-важните. Пострадахме се да създадем домове за деца без родители, но е важно да подкрепим и децата, които са имали семейство, но са били жертва на насилие или трафик. Работата ни е да подкрепим институциите", заяви столичният кмет.

"Средствата, предоставени за тази услуга, са държавни. Важна подкрепа получваме и през програмите. Ролята на програмите е да ни помогне да изпробваме възможностите, после идва работата на институциите, които да направят един модел устойчив. Благодаря и на кмета на район “Надежда”, защото този район е много подкрепящ и отворен", разкри Фандъкова.

"Благодарим на фондация "Пулс", които започнаха работа с деца, жертви на насилие или трафик. Центърът е в жилище блок, а така децата ще получават подкрепа от съседите. В момента в България има 19 центъра за хора, жертви на трафик", каза още по темата заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

"Чрез този център ще се осигури подслон за децата, ще се изгради по-безопасна среда за тях и ще се подкрепи интеграцията им. Благодаря на всички за неуморните усилия и работа за тази благородна кауза", заяви американският посланик в България Херо Мустафа.

Източник: epicenter.bg
Снимка: Канал 3


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени