FACEBOOK

Историческо дъно и на матурите по английски език със световен анти-рекорд

Сривът е от 79,8 на 61,8 точки, чакат се сериозни оставки заради потвърдените констатации за катастрофа в бг обрзованието от последния доклад на Еврокомисията

Острите критики на Еврокомисията към Министерството на образованието на България, че автоматичното вдигане на учителски заплати, без да е обвързано с по-високи изисквания за резултати, е вредно, намериха доказателство и в матурите по английски език. Те показват историческо дъно.

България отново се утвърждава като страната с най-много неграмотни ученици в Евросъюза, което вече затвърдихме и с най-ниските в историята резултати на матурата по български език и литература, за които писахме вчера.
Сривът е с чутовните 25%, като средната оценка на тестовете пада от 79, 8 точки на 61, 8 точки само за година. Това е и световен анти-рекорд!

Както коментира в. Сега, английският език, който досега се водеше за един от най-успешните предмети за втора матура – следователно, по който се преподава прилично у нас, тотално отстъпва позиции. Докато си говорим за суперкомпютри, дигитализация и глобализация – всичките на вече универсалния английски език.
Въпреки щедрите инвестиции в материалната база на езиковите гимназии, те показват по-лоши резултати от елитните математически, които са със съвършено различен профил и не са хуманитарни. Водещ е частният Американски колеж.
Според МОН, цитирано от Сега, ВИНОВНИ БИЛИ ДЕЦАТА, КОИТО ТРЯБВАЛО ДА ИЗБЕРАТ ДРУГ ПРЕДМЕТ ЗА ВТОРА МАТУРА, А НАДЦЕНИЛИ ЗНАНИЯТА СИ.

„Експертите” не коментират очевидната грешка, която те са направили в теста във въпрос 24, където зададеният за верен отговор е грешен. Обаче МОН си държи на малоумието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени