FACEBOOK

Истината за смъртта на Лора: Болницата я върна

Приятели на загиналата след усложнения от K19 бургаска художничка Лора Янева, бременна в шестия месец,  алармираха в социалните мрежи, че на 17 март й е бил отказан прием  в УМБАЛ Бургас след преглед в Спешния център, а обяснението било, че няма свободни легла и че вкъщи за нея ще се грижат по-добре.

Нейната приятелка и колежка Ангелина Недин е качила пост на страницата си във фейсбук, озаглавен „До разследващите случая Лора Янева“. В него тя пише: Лора получава първи симптоми на заболяване на 14.03 (повишена температура). На 15.03 си прави по препоръка на лекар тест за коронавирус в лаборатория, който се оказва положителен. На 17.03 е върната от болница, поради липса на свободни места, като й е обяснено, че вкъщи ще се грижат за нея по-добре. На 19-и е приета в болница, след като е била в тежко състояние и след помощта на видни бургаски личности! Изказванията по медиите за 10-11- дневно лечение вкъщи не са истина. Лора, знам, че няма да се върнеш, но това ти го дължа!“.
За тежкото й състояние и алгоритъма на лечение е информиран и министърът на здравеопазването при посещението му в Бургас на 23.03 т.г.

От УМБАЛ Бургас заявяват, че по случая е назначена вътрешна проверка за изясняване на всички обстоятелства относно диагностично-лечебния процес.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени