FACEBOOK

Искат всички инвалиди пак да минат през ТЕЛК

Обединени патриоти искат всички инвалиди, включително онези в пенсионна възраст и дори в дълбока старост, да минат отново през оценка. Пред Дневник депутатът Калин Поповски заявява: "Хората с увреждания са около 1 млн. и се разделят на две големи групи. Около 450 хил. са между 18 и 60 години, те имат ТЕЛК-ови решения в работоспособна възраст.

Още около половин милион имат интеграционни добавки за хора, пенсионирани по възраст". Според него: "числото на хората, ползващи помощи за увреждания, се е увеличило повече през годините, отколкото са евентуалните хора" с увреждания. "Трябва да има ревизия и този публичен ресурс да се изразходва за хората, които имат нужда", заяви Поповски.На срещата е обсъждано хората, които имат трайни увреждания, за които медицинските експерти са преценили, че са до живот, да не трябва да имат срочни ТЕЛК-ови решения.

"Няма смисъл да ги разхождаме през 2-3 години отново по комисии", коментира Поповски.
Искрен Веселинов добави, че "вече имаме продукт, който е внесен от МС в НС". Той не е съгласен с виждането, което е останало в концепцията на проекта на правителството, че ще има две комисии - една за медицинската експертиза и една за работоспособността. "Не може да разхождаме хората с увреждания от инстанция на инстанция", каза Поповски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени