FACEBOOK

Инвестициите са лекът срещу кризата, която е много различна от предишната: ББР

„Основният фокус за бързо справяне с последиците от кризата трябва да бъде поставен върху подкрепата за инвестиции, както в частния, така и в публичния сектор.

Особено важни ще са публично-частните партньорства, които ще се случват в унисон с европейските приоритети в следващите години за дигитална трансформация, за по-зелена икономика и особено за повишаване на устойчивостта и съкращаване на веригите на доставки в ЕС.

По този начин ще се предостави и голяма възможност за бързо възстановяване на българския износ, който в последните години бе важен фактор за развитието на икономиката ни”, заяви главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски по време на 11-ата Конференция за управление на кредитния риск. И още: „Икономическата криза, предизвикана от COVID19, е съвършено различна от Световната финансова криза от 2008 г.

Предишната започна във финансовия сектор и се прехвърли впоследствие в реалната икономика, докато сегашната криза започна в реалния сектор в резултат на пандемията. Според него финансовият сектор и в частност банковата система този път са добре подготвени, със съответните резерви и буфери, и със засилена капиталова основа”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени