FACEBOOK

Инвестбанк мълчи за платинената карта, която е дала на Цветанов

Инвестбанк в продължение на десет дни мълчи на какво основание и с какъв лимит е дала платинена кредитна карта на Цветан Цветанов. Тя е била регистрирана през 2009 г., когато той става вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета Борисов 1.

Сигурно по случайност, банката обслужва по време на мандата му както правителствени институции, така и общини, управлявани от ГЕРБ, включително някои от най-богатите в България като Бургас например. С връщането на Общинска банка под контрола на Столичната община на 11.11.2011 г. много от парите на кметствата са пренасочени в края на 2011 и началото на 2012 г. към нея, което по странен начин съвпада с потвърдения от банката краен срок на платинената карта на Цветанов.

Инвестбанк, която неотдавна беше замесена от американския посланик и световните медии в скандали с венецуелски пари и с Вълка от София, единствено уточнява, че Цветанов вече не е клиент на институцията, което е съвършено вярно. Наша проверка за условията на други банки показва, че платинените карти са или безлимитни, или имат среден лимит от 50000 лева, а минимумът, който бе установен от проверката ни е 30 000 лв.

Подобна карта, с лимит 50 000 лв., но от КТБ е ползвал при Борисов 1 сегашният програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков, стана ясно от огласените от 19 минути документи от банката.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени