FACEBOOK

Има неопровержими доказателства по Магнитски: Бг Посланикът в САЩ

“За да публикуват САЩ такъв списък (Магнитски), значи има неопровержими доказателства за вината на хората в него”, заяви пред БНР посланикът на България във Вашингтон Георги Панайотов. Напомняме, че преди месец Щатите и Великобритания санкционираха петима българи за корупция, сред които са бившият шеф на МФ в 2 кабинета на ГЕРБ Владислав Горанов и ексминистъра на енергетиката в правителствата на БСП Румен Овчаров.

“Тази подкрепа е много важна за България, защото приятелите си казват истината в очите. Така е най-добре - без заобикалки, без шикалкавения. За да се реши един проблем, той трябва да бъде назован, дефиниран”, коментира сега Панайотов.

"Мисля, че и без САЩ България знае, че има проблем с корупцията. Трябва да се научим как да го решим", посочи той.

"Необходимо е да бъдем по-ефективни. Трябва да знаем как да се борим по-добре. В списъка фигурираха имена на хора, които са били ангажирани в сектор Енергетика, очевидно в него има корупция, сериозна. За първи път аз не претендирам да съм запознат с всички доклади на МФ на САЩ, не за България, а за света, но за първи път за страната ни бяха споменати конкретни суми, които са откраднати от българския данъкоплатец - 5 млн., 50 млн. в офшорни сметки и т.н", обяви дипломатът. 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени