FACEBOOK

Излъгаха за зелените коридори и причиниха хаос

Желаещите ваксина срещу Covid-19 бяха отпратени от редица големи болници у нас. Премиерът Бойко Борисов разпореди зелените коридори да бъдат възстановени възможно най-бързо, което накара десетки хора да се наредят на опашки пред клиниките, за да бъдат имунизирани. Новината обаче се оказа невярна. След предизвикани опашки се стигна до хаос и напрежение пред най-голямата клиника в столицата Пирогов. Десетки хора, които чакаха да получат ваксина, бяха отпратени, след като стана ясно, че в лечебното заведение няма налични препарати.

Лоша новина застигна и желаещите да се ваксинират в късните часове в клиниката Св. Ана. Въпреки, че в 19:00 по bTV съобщиха за денонощен Зелен коридор – такъв нямаше. В 20,30 вече имаше опашка от 100 човека, които бяха посрещнати с табела: "ваксини няма".

Във ВМА, която е ръководена лично от шефа на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски също не тръгнаха зелените коридори. Часове по-късно те бяха възстановени със заповед от здравния министър Костадин Ангелов. В нея, обаче, пише, че ще бъдат при личните лекари и условието е да няма желаещи от приоритетните фази на ваксинационния план.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени