FACEBOOK

Изграждат модерно футболно игрище в район Люлин

"Започнахме изграждането на нов спортен обект в район „Люлин“ върху общински терен.

Скоро тук ще има модерно футболно игрище с изкуствена трева и осветление. Инвестицията е от над 500 000 лв и се извършва от Българския футболен съюз, след като спечелиха първия ни конкурс по Програмата за изграждане на спортни обекти с публично-частно партньорство, която инициирах през миналата година и Столичният общински съвет прие. Благодаря на председателя на Комисията по спорт към СОС Татяна Георгиева за усърдната работа по изпълнение на програмата.

Условието, което поставихме, е спортният обект да може да се ползва свободно и напълно безплатно от гражданите минимум по 18 часа на седмица.

В момента по Програмата се изграждат 3 нови спортни многофункционални обекта в районите „Люлин“ и „Лозенец“, а по други два сме на финалната права в конкурсите.

Очаквам районните кметове да анализират още възможности за предоставяне на терени за изграждане на спортни обекти, за да даваме повече възможности за активност на софиянци", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.


…!17:55 16 Feb 202301
+ 0
- 0
Когато стане, елате ми се обадете…! „Условието, което поставихме е спортният обект да може да се ползва свободно от гражданите минимум по 18 часа на седмица“.
 
© sofia.media всички права запазени