FACEBOOK

Избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията: Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ППДБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получил меморандума на ППДБ. От първите 10 реда, които му прочела Мария Габриел, разбрал, че избори 2 в 1 са логичен завършек на некоалицията, каза той пред журналисти в парламента. Определи предложенията в него като неприемливи. ГЕРБ-СДС не се отказват от Външно министерство.

"Аз не съм получил никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои, отговаря ли на Конституцията, на правилата, на правилника на парламента. Ние не сме получили никакъв меморандум. Аз не съм го чел, защото го нямам. Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял. Подобен документ се изготвя от работни комисии и когато е готов отива за подпис. Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко изречения, спрях я, защото нататък не ме интересува. Постът външен министър е единственото министерство, за което ГЕРБ направи компромис, всички останали министри са техни", каза Бойко Борисов.

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски от меморандума на ПП-ДБ се виждало, че искат да си "делнат" държавата. ДПС няма да участва в това.

"Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите обичат да се бутат в регулаторите", коментира Пеевски. За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции, съдебна власт. Това е нечувано за мен", каза още Пеевски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени