FACEBOOK

ИзЧЕЗване: няма връзка с ЧЕЗ при авария - 1 софийски пример

Ако има авария или по друга причина сте останали без електричество и искате да попитате в ЧЕЗ кога ще ви пуснат тока, трябва да си знаете: няма да има с кого да се свържете, както сам установих вчера. Прибрах се вкъщи в 18 часа - целият квартал беше тъмен. Нямаше да мога да си вляза във входа, ако освен с електричество, вратата не можеше да се отвори и със сила. Пред перспективата неизвестно колко дълго да стоя на бръснещия вятър в студа, предпочетох да бъда лош за 5 секунди и я дръпнах.

Попитах портиера - кога ще ни пуснат тока - бях чел във ФБ през последните дни воплите на мои познати - хората нямаха електричество и по 2 денонощия. А той не можа да ми отговори. Казах си: "Колко безотговорен човек, даже не е е звъннал - добре, че не го обвиних на глас". Когато понечих да се свържа с ЧЕЗ, както на дадения на сайта номер, така и на всякакви други "ресорни" в гиганта, уж за аварии, обслужване на клиентите, оплаквания и омбудсман дори, никой не отвърна. И така до минути преди 19 ч., когато токът дойде. След няколко опита за включване в последния четвърт час преди пускането, които, Слава Богу, не успяха да развалят жално пиукащите - като в предпоследен гърч - електроуреди вкъщи - особено хладилника и климатика.

Такова едно изЧЕЗване е абсолютно недопустимо. То направо е срамно! Освен, че е нагло и жалко.

Липсата на контакт с причиняващ неудобства монополист в момент на крайна нужда допълнително усилва без друго негативното отношение на хората, познато от популярния виц: "...И на вас да....".

В този ред на мисли, защо се мотае КЕВР (с изтеклия преди 9 месеца мандат), та не дава разрешение новият собственик да поеме ЧЕЗ и да промени нещата във фирмата, която очевидно не върви добре? Повече от ясно е, че някой натиска "независимя" орган да не дава великото си позволение. Както стана ясно от Оня запис, чиято автентичност със закъснение призна говорителят на него, "независимата" КЗК поправи решението си от периода на скандалния разговор на премиера. Какво тогава чака КЕВР?

На нас - клиентите, ни писна.


Борис Ангелов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени