FACEBOOK

Идат най-евтините самолетни билети!

Цените на самолетните билети падат двойно в края на октомври. Втора нискотарифна авиокомпания отвори свой център в София, а експерти вече изчислиха, че появата й значително ще намали стойността на талона за пътуване, при това в пъти.

Самата компания - „Райънеър", от 30 октомври ще базира на столичното летище 3 самолета, а полети ще се извършват до 21 дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 млн. души през следващата година. Компанията вече е обявила 12 от линиите, новите са 9, а цените на самолетите ще започват от 19,99 евро за билет, или за около 40 лева. Пет линии ще пътуват до Германия до топ дестинациите Берлин, Хамбург и Кьолн. Ще има и 4 нови полета до Италия, 3 в Испания и по един за Ирландия, Швеция, Белгия, Холандия и Гърция. Общо полетите са 90 на седмица!

Справка на сайта на столичната автогара показва, че билет с автобус до европейските столици върви над 90 лева, а ако талонът е за отиване и връщане, отстъпката не е особено съществена. Затова съвсем основателни са очакванията на компанията за мащабен ръст на българските пътници до 1,6 млн. души.

Основен конкурент на новата компания е „Уизеър", които са добре познати на предпочитащите комфорта на пътуването по въздух на по-ниска цена. Въпреки това изпълнителният директор Дейвид О'Брайън очаква отлив на пътници от нискотарифния си конкурент, като обяви, че билетите на „Уизеър" са с 30% по-високи от тези, на които „Райънеър" предлага.

„Уизеър" са известни и с високите си такси за багаж, които допълнително оскъпяват пътуването. Евтините билети на новата компания се очаква да подбият цените и на „Уизеър", и на родната компания „България ер", от което ще бъдат облагодетелствани най-вече пътниците.

Въпреки очакваното понижение икономисти напомнят, че поначало нискотарифните компании предлагат ниски цени, но таксуват за всичко от предварително резервиране на места до носенето на ръчен багаж.
„Да закупите самолетен билет днес, е като да закупите сандвич и да се налага да доплатите за хляба", все пак гласи един от най-популярните лафове за евтините билети.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени