FACEBOOK

Зоопаркът се превръща в Топ атракция за туризъм

Ще има ресторант, кафе, книжарница и магазин за сувенири

Зоологическата градина в София ще бъде една от най-посещаемите атракции за туризъм в столицата, закани се пред Дарик новият й директор Добромир Бориславов. По думите му до 3 години жителите и гостите на града ще могат да пият кафе или да обядват в софийския зоопарк.
Ръководството планира да позволи и на посетителите да хранят контролирано част от животните. Бориславов допълни, че скоро в зоопарка ще могат да се видят жирафи, пингвини и фламинго.
Новият директор обясни, че цел номер 1 е връщането на зоологическата градина на туристическата карта на града. Той е категоричен, че това трябва да бъде един от топ петте обекти за всички гости и жители на столицата.
За целта там ще има модерен ресторант, кафе, книжарница и магазин за сувенири, каза още той.
До 2-3 години тази концепция, която аз искам да реализирам ще започне да се вижда като резултат на място, каза той и допълни, че обмисля нова политика. Той разясни, че при определени сектори посетителите ще могат да хранят животните.
„За децата ще бъде много интересно. По принцип даването на каквито и да е храни, особено захарни изделия, е напълно забранено и това е голям проблем, защото за разлика от Западна Европа, където като има табелка Не хранете животните, посетителите се съобразяват, при нас за съжаление не е така”, каза още той.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени