FACEBOOK

За първите 6 месеца Сoфия отчита 12 млн. лв. ръст на приходите

В хазната са постъпили 361 млн. лв. от местни данъци и такси


361 млн. лв. (57,6% от годишния план) са собствените приходи на Столичната община от местни данъци и такси през първото полугодие на тази година, сочат предварителните данни на Дирекция Общински приходи. Това е с 12 млн. лв. повече в сравнение със същия период на 2016 г.

Като данък сгради в хазната са внесени 71 млн. лв. или 69,2% от годишния план за изпълнение на бюджета. При налозите върху превозните средства за първите 6 месеца приходите са общо 61 млн. лв. От такса битови отпадъци са постъпили 122, 4 млн. лв., което е с над 722 000 лв. повече от същия период на миналата година. Общо неданъчните приходи (такси, лихви, глоби, наеми и продажби) по предварителни данни са 178, 7 млн. лв.

19’ припомня, че на 30 юни изтече крайният срок за плащане на първата вноска за данък сгради и МПС и на втората вноска за такса смет. Инспекторите отчитат, че по-голямата част от собствениците в София спазват сроковете за издължаване към местната хазна. Тези, които са пропуснали да направят това трябва да знаят, че върху дължимите суми вече е започнало начисляването на лихви.

Само на 30 юни в районните данъчни служби в София са внесени общо 4,914 млн. лв. от местни данъци и такси.
В район Лозенец гражданите са платили 500 000 лв., в Младост - 600 000 лв., Витоша - 300 000 лв., Триадица и Средец - общо 758 000 лв., Оборище - 200 000 лв. и т.н.

Плащане на местни данъци и такси може да бъде направено във всеки един от 22 районни отдела на дирекция Общински приходи, независимо от адреса на недвижимата собственост. Всички каси разполагат с ПОС устройства. Софиянци могат да се издължат и по банков път или чрез други финансови институции. Най-удобно е плащането да бъде направено онлайн през електронната страница на общината
https://www.sofia.bg/reference-for-commitments-and-payments

За да получите ПИН-код, с който да правите справки или да плащате местните си данъци е необходимо да представите документ за самоличност в някоя от районните данъчни служби, напомнят от Столичната община.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени