FACEBOOK

Защо ни разочарова Мая, нашата стара приятелка?

Получаваме много въпроси защо опозиционен вестник като 19 минути не подкрепя Мая Манолова, защо не си мълчи и разкрива неудобни истини за нея. Ами точно, защото е опозиционен и защото Мая всъщност е част от статуквото – избрана от ГЕРБ и ДПС за омбудсман – няма как да го скрие, близка приятелка на прокуратурата, човек, който дори приятелите си като нас – стари приятели от 13 години. Да, 19 минути я подкрепи, когато воюваше за президентската номинация на БСП преди 3 години, когато никой друг не беше до нея, защото имаше най-много номинации. Защото ставаше за президент. Там трябват приказки.

А в София, нашия град, трябва работа. А тя не става, както сме единодушни с Борис Бонев. Не може да го управлява човек, който никога не е управлявал друг, освен секретарка и пиарка, няма никаква представа от бюджети, европроекти, не познава никого в Брюксел. Защо ли? Защото бюджетът на София за 2020 г. трябва да бъде готов за месец след изборите, а той не е шега работа – 1,8 млрд.лв. Това е реално съдбата на всички нас и няма как да правим експерименти и да си позволяваме авантюри. И трябва да бъде защитен в един общински съвет, където мнозинството е на ГЕРБ и ВМРО.

Как, когато Мая няма екип, крие дори щаба си, заради комуниста и старите социалисти в него? Как, когато собствените й финанси са шок и ужас – беше 200 000 лв. на червено по собствената й декларация, която сме публикували, а сега е взела нов заем от 15 000 лв., който не е ясно как ще плаща. Понеже кметската заплата, дори да спечели, няма да покрива месечните вноски по кредити на обща стойност от четвърт милион лева.

Как, когато до днес, въпреки обещанието за ежедневен отчет, никой не знае кой финансира нейната кампания – медийни хора сме, вече са похарчени реално над милион, каквото и да ни говорят, че били 150 000 лв. Толкова е само шатрата й. А бТВ, което дори заглуши радиото си, за да не чуят хората интервюто на Фандъкова? А 24 часа? А билбордовете и печатните материали в стотици хиляди тираж? А всички хора, които работят за щаба и наблюдателите по секции – над 1000?

София е усвоила 4,75 млрд.лв. еврофондове за 10 години. Както е отбелязано в последния доклад на наблюдаващия комитет по програма транспорт, нейния най-голям обект метрото, е единственият договорен от кмета, не от министрите, и изпълняван безупречно при ужасяващи нарушения иначе за България. Опитът на червени политици на власт за огромно съжаление показва, че на тях им спират фондовете, а Мая няма десни експерти по фондовете, които да предложат друго. А проектите си текат, за новия програмен период, който почва за ЧНГ са предвидени нови и нови.

Вземете и нещо елементарно – парното – как без и никакъв реален управленски опит Манолова може да убеди Булгаргаз да продължи да го финансира, когато нейните бивши колеги и приятели от времето й при Ковачки, които управляват дружеството, не си говорят и само благодарение на кмета и правителството, срещу което Мая се обяви, зимният сезон в София е осигурен.

И НАЙ-ОБИДНОТО ОТ ВСИЧКО ЗА НАС КАТО СТАРИ ПРИЯТЕЛИ – НЕ САМО НА НАС В ОЧИТЕ, А НА ВСИЧКИ МАЯ НЕ СПИРА ДА КАЗВА НЕЩА, КОИТО НАЙ-МЕКО КАЗАНО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА.
ГОТОВИ СМЕ ДАЖЕ И С ПРИМЕР, КОЙТО ПОКАЗВА КАКВО Е ОБЕЩАЛА НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ И КАКВО НЕ Е СВЪРШИЛА, ДОКАТО УЖ СЕ БОРИ ЗА ТЯХ - ЧЕТЕТЕ:

Въпреки че още на 16 август 2019 Мая Манолова бе сезирана от граждански сдружения за строежа на най-високата сграда в София, тя така и не реагира на гражданските притеснения. Не го направи тогава в качеството си на омбудсман, не го направи и по-късно – в кампанията си за кмет на София.

113-метровата сграда Ай Тауър се намира в историческия център на града, но за нея всички мълчат, въпреки, че е идентична с много други строежи, срещу които бе създадено уж „обществено недоволство“.
Сградата се строи благодарение на поправките в ЗУТ, които бяха приписани на сградата „Златен век“, но очевидно от тях се облагодетелства именно I Tower.

Още през август 2019 Никола Вапцаров и Войслав Тодоров от нейния инициативен комитет се заканиха, че ще разнищят случая с небостъргача Ай Тауър: "Обещавам, че ще алармирам Обединена София и Спаси София, и омбудсмана Мая Манолова за този казус, и ще го разгледаме с останалите членове на комитета.“
Както можете да се сетите – никой нищо не е разнищил, а Мая Манолова изгради кампанията си върху високопарни обещания, че ще бъде на страната на хората, ще защитава интересите им и т.н.

Въпреки недоволството на гражданите, Манолова нареди на екипа си да не споменават темата и така истината лъсна - кандидатът за кмет Мая Манолова не представлява интереса на гражданите, а явно някои други олигархични интереси.

Дали има скрити интереси за тази сграда да не се говори? И ако да – защо Мая Манолова се съобразява с тях, а не с гражданите?

Дали новият кмет на София, който и да било той, ще бъде гласът на избирателите си, заставайки зад тях и ревизирайки противоречивите строежи, които биха оставили в сянка историческия център на българската столица?
Времето ще покаже.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени