FACEBOOK

Запушват Околовръстното шосе и Владая

Агенция Пътна Инфраструктура, а не Столичната община, както мнозина смятат, отпочва усилени ремонти на входно – изходните пътища на София по никое време, точно с началото на сезона на есенните дъждове.


От днес е запушено Околовръстното шосе от изхода за магистрала Тракия към така наречената Северна скоростна тангента. Това става, след като пътят бе в значителна степен разширен и модернизиран в отсечката покрай най-населения „спален” комплекс на столицата Люлин, което стана през последните две години. Там обаче отсечката е незначителна в сравнение с огромното разстояние, което трябва да бъде санирано, тъй като не е ремонтирано от построяването си при социализма.


От вторник започва ремонт и на Е-79, който беше последно реконструиран само преди 6 години при тогавашния регионален министър Плевнелиев, малко преди да стане президент. Ще бъде обновена отсечката от Черния кос до Владая. Ще се работи по двете платна в посока София, а движението ще става през лентите към Перник.


АПИ препоръчва на шофьорите да минават през т.нар. магистрала Люлин (де факто 19 км от магистрала Струма), откъдето обаче пътят е по-дълъг и на влизане в София ще се образуват огромни задръствания поради недоброто му планиране. Шофьорите пък се питат защо не се работи лятото, когато трафикът от перничани, работещи в София към и от милионния град към родните им места е значително занижен. Питат се също какво качество ще се постигне при начеващите дни на валежи.


АПИ препоръчва и третокласния път през Голямо Бучино – Мало Бучино и Суходол, а оттам вливане в най-задръстената и най-тясна част на Околовръстното шосе за онези водачи на МПС, които се усещат като търсачи на силни усещания.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени