FACEBOOK

Задържаха мъжа, подал фалшив сигнал за бомба на летище София

25-годишният Ангел от Стара Загора е човекът, който на 9 март вечерта опразни с фалшив сигнал за бомба летище София. Информацията е от районния прокурор Гриша Мавров. Младият мъж е задържан.

Преди два Ангел звъни от уличен телефон на 112. Съобщава, че на летището ще има човек с взривно устройство и пътниците имат половин час да се евакуират. Процедурата по претърсване на чакалните на двата терминала се задейства и повече от 2 часа работата на аеропорта бе затруднена, а десетки пристигащи вървяха пеша километър и половина от терминала, за да се приберат.

Огледът и проверките приключиха към 24 часа, съмнителен багаж не бе открит, работата на двата терминала бe възстановена след полунощ.

Полицейското разследване стига до 25-годишният Ангел. Той вече е с повдигнато обвинение и го заплашва наказание до 5 години лишаване от свобода и глоба от 500 до 2000 лева.

Мъжът живее сам, работи в частна фирма, има основно образование. Срещу него има образувано и друго производство - за притежание на канабис.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени