FACEBOOK

Забраняват ремонтите през уикенда и сватбите на открито

Вероятно още днес ще бъде приета новата Наредба за обществения ред в София. На голям медиен интерес се радва отмяната на забраната за пиене на бира в парковете и градините, както и на други нискоалкохолни питиета – нещо, което досега де юре беше забранено, но де факто си се практикуваше поради липсата на какъвто и да било контрол.

Немаловажен нов момент е спирането на щурите съседи да ремонтират в събота и неделя. Промяната е знакова. Особено в сезона на ремонтите. Ако искат да използват почивните дни, за да разбиват, къртят, събарят, заваряват и да извършват всякакви подобни шумни дейности, комшиите ще трябва да събебрат писменото съгласие на всички във входа си. В противен случай, могат да бъдат сериозно глобявани.

Иначе, в духа на предложенията на вицепремиера Симеонов, шумът се забранява след 22 часа. Не, както е на морето, след 23 часа. Иначе по всяко време от 8 сутринта той е разрешен. Освен между 14 и 16 часа. Следобедът и нощта в жилищните сгради ще бъдат безшумно време за спане и релаксация.

Любителите на големите празненства няма да имат право да пускат фойерверки и заря след 22 часа, освен на 31 декември до 24 часа и на 1 януари от 0, но само до 1 часа.

Забрана се налага и за всякакъв вид шумни тържества след 22 часа, независимо от какъв характер са те. Специално вето има за сватбите на открито, които са характерни за ромите.

Уведомителният режим се променя в разрешителен за масовите събития, така че кмeтът нa Coфия вече щe мoжe дa зaбpaнявa пpoвeждaнe, ĸoгатo прецени, че зacтpaшaвaт здpaвeтo нa гpaждaнитe или пpoвoĸиpaт бeзpeдици в гpaдa.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени