FACEBOOK

Забраниха продажбата на маски в Турция, само безплатни са

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред нацията обяви нови мерки за борба с COVID-19. Турция ще създаде две нови полеви болници с капацитет от по 1000 легла, които ще бъдат изградени на старите летища Ататюрк и Санкактепе, съответно на европейската и азиатската част на Истанбул.

Болниците се очаква да бъдат изградени до 45 дни, съобщи президента. На летище Ататюрк ще дъдат използвани съществуващите вече неизползваеми сгради. А в Санджактепе ще бъде построена полева едноетажна болница. Друго важно решение е, че се забранява продажбата на маски в страната. Те ще се раздават единствено безплатно.

Ердоган заяви също, че тези които нямат никакви доходи, ще получават помощ от държавата, след като подадат молби в областните управи. Предвижда се след отминаването на пандемията да бъде подпомогнато увеличаването на производството в страната. Тази вечер в 19.50 здравното министерство обяви 3148 нови случаи на коронавирус в Турция, с това общия брой на заразените достигна 30 217 души.

Загиналите днес са 75, като от началто на пандемията 649 души са жервите на Covid-19. А 1326 болни са излекувани. В Турция първият случай на корона бе открит на 11 март.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени