FACEBOOK

Журналистката Цвета Кирилова също взема пари за ромчета

Бившата журналистка Цвета Кирилова, която беше водеща в ТВ7 на злополучния банкер Цветан Василев, също взима пари за интеграция на ромчета, твърдят учители от 66 СОУ в София и родители. "Точно тя да скача срещу стипендиите за децата от ромски произход при положение, че бърка в кацата", заявиха бесни учителите. Според тях няколко нейни проекта са били отхвърляни от Ромския образователен фонд срещу който се възмущава. Цвета Кирилова понастоящем е председател на Сдружение "Азбукари". То е било партньор на 66-то СОУ „Филип Станиславов“ по проект „Академия за толерантност“. За целта е получило 16 560 лв. за проект с продължителност от 8 месеца. Парите са изхарчени за пълни глупости и не са довели до никакъв ефект. Затова прокуратурата трябва да провери проекта, възмущават се родители и учители. Изнесено е обучение на педагози за работа в мултикултурна среда – участници - 21, продължителност 2 дни. Има и други групи по интереси:

„Куклите оживяват“- за ученици от 2 ри клас- 19 ученика
„Наследници на древни майстори“- ученици- 5-8 клас- 33 ученика
Азбукар- 1 група ученици от 1 клас-20 ученика; 1 група – подготвителна група 27 ученика- използване на „детска карта на България“ за запознаване с културните и природни богатства на България, както и комплект „Букварино“ с цел подобряване на правописа и правоговора.
„Празниците на моя народ“- за ученици от 4 клас -21 ученика
„Музикотерапия“ за деца със специфични проблеми- 8 ученика за подобряване на двигателните и умствени възможности на учаниците, тяхното приобщаване към училищната среда
„ В света на приказките“-ученици от 3 клас- 18
„Да последваме мечтите си“- ученици от гимназиелен етап 51
- Обучение на родители - 27 родители – еднодневно- за ролята на семейната среда

- Еднодневна екскурзия до етнографски комплекс „Етъра“- за 90 ученици- запознаване с различни занаяти практикувани по нашите земи

- Организиран общоучилищен празник „Цветен празник“, на който се изявяват участниците от клубовете по проекта

- Издаден наръчник за популяризиране на дейностите по проекта

Сдружение "Азбукари" и Цвета Кирилова явно са и те на държавната хранилка уж за интеграция на ромите, коментират учителите.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени