FACEBOOK

Жителите на кв. Овча купел подготвят протест заради „бежанците“

Заканиха се да блокират Околовръстното, защото се страхуват за децата си

Жителите на кв. Овча купел подготвят протест заради „бежанците“. Те се заканиха да блокират и Околовръстния път, защото не получаваме никакво съдействие от институциите.
С 19' се свърза Неда Дойчинова, която живее в близост до бежанския център в Овча купел. „Тълпите с мъже от североафрикански произход от гарата в Кьолн за нас са ежедневие. Страхуваме се да пуснем децата си до магазина. Пишем последно писмо до тези, които не приемат проблемите ни, преди да блокираме пътя“, пише тя в писмо до медията ни.

“Германия”.” Бежанци”. Струва ми се, че това са най-често използваните думи в последните дни. На много места за хипотетични се представят реални ситуации, на които аз и моите съседи сме били свидетели. Да, и ние тук се вълнуваме от всичко, което се е случило в Германия в новогодишната нощ. Осъзнаваме, че някой от извършителите на ужасните деяния, може би е бил под прозорците ни само преди 2-3 месеца“, допълва Неда Дойчинова.

Тя е изпратила и много снимки, на които се вижда при какви условия са принудени да живеят жителите на квартла. А страхът, боклуците и тълпите от мигранти са ежедневие.

„Уважаеми дами и господа, български политици,
Имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава.
Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване.
Имате шанса да ни докажете, че живеем в мирна държава. И че държавата ни може да ни защити!
Силно се надявам да не пропуснете този ШАНС!!!“, завършва Дойчинова писмото си.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени