FACEBOOK

Е-адресна регистрация вече в цяла София, МС отряза парите за дигитализиране на други услуги

От 01.07. новата е-услуга за смяна на адресна регистрация вече е изцяло интегрирана със системата за плащане на Министерство на електронното управление. С това пилотната фаза приключва и смело мога да заявя, че завършихме един успешен проект в партньорство с фондация Bloomberg Philanthropies.

Всички райони вече работят успешно със системата и реално обслужват гражданите много по-бързо от двудневния срок, който сме заявили: https://address.sofia.bg/

"За съжаление, с решение на Министерски съвет от вчера, 3,5 милиона лева, които бяха предназначени за съвместен проект с МЕУ за автоматизиране на административния ход на общински услуги, няма да бъдат предоставени. Пренасочени са за други нужди. В рамките на проекта щяхме да разработим инструмент, който всички общини щяха да могат да ползват. Гражданите щяха да получават веднага резултат за над 50 услуги, без да се налага човешка намеса в общинските администрациии. Това ще забави електронното управление в цялата страна, но няма да ни откаже. Напълно наясно сме какво трябва да се случи и просто ще изчакаме по-спокойни политически и финансови времена", съобщи зам.-кметът по дигитализацията Генчо Керезов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени