FACEBOOK

Ето ги Белобрадова, според която Климент е Хилендарски, а не Охридски, и другите депутати от София

Вече са ясни позициите на депутатите от София, които влизат в новото Народно събрание, но не и конкретните имена, понеже по-трудно е отчитането на преференциите. Напомняме, че местата от 2-ро надолу се подреждат окончателно според предпочитанията, отбелязани в бюлетините и на машините. Така не е ясно какви вътрешнопартийни „прецаквания на другарчето” са ставали, което ще се разбере в близките дни. Най-късно в понеделник ЦИК ще обнадордва конкретните имена, но това може да стане и по-рано.

От 23 МИР София, където мандатите и без друго са най-много, а за тези избори нараснаха от 16 на 19,  се очаква най-много мандати да получи ПП-ДБ – девет. Депутати от обединението от този избирателен район най-вероятно ще бъдат Кирил Петков, Божидар Божанов, Атанас Атанасов, Настимир Ананиев, Васил Пандов, Надежда Йорданова, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Кристина Петкова.

ГЕРБ пък ще има петима народни представители, които най-вероятно ще бъдат: Румен Христов, Александър Ненков, Александър Иванов, Николай Алгафари – досегашни, и Асен Балтов – бившият шеф на Пирогов като нов. Три места получава Възраждане - за Николай Дренчев (или Ивелин Първанов, ако той избере да влезе от друга листа, където е водач), Иво Русчев (или Ивайло Чорбов) и Маргарита Генчева. По един депутат ще имат БСП (Христо Проданов) и ИТН (Павела Митова).

В 24 МИР София би трябвало ПП-ДБ да получи 6 мандата и народни представители да станат Христо Иванов, Лена Бориславова, Андрей Цеков, Петър Кьосев, Стоян Михалев и Нели Димитрова.

Четирима депутати пък ще има ГЕРБ. Преди да се видят конкретните преференции, се очаква това да бъдат Тома Биков, Евгения Алексиева, Рая Назарян и Деница Николова. "Възраждане" ще има двама представители - Петър Петров (или Диян Николов) или Александър Арангелов (или Ивайло Чорбов). Един мандат получава и БСП (Георги Свиленски).

От 25 МИР София ПП-ДБ ще има петима депутати и те ще бъдат Христо Петров, Владислав Панев, Калина Константинова, Венеция Нецова-Ангова, Елисавета Белобрадова – депутатката, известна с това, че писмено определя Климент Охридски като Хилендарски.

Четири мандата получава ГЕРБ, като те отиват при Бойко Борисов (или Евгени Будинов, ако лидерът се откаже да бъде депутат, както направи в предишния парламент или пък отново заеме премиерския пост), Христо Гаджев, Анна Александрова, Лъчезар Иванов – Мозъка с рекорден 10-ТИ МАНДАТ и Петър Николов.

Три мандата са за Възраждане и отиват при Костадин Костадинов (или Димо Дренчев), Иво Русчев (или Маргарита Махаева) и Деян Николов (Славчо Крунов). По един са представителите на БСП (Корнелия Нинова или Милко Панов, ако тя влезе от друга листа) и ИТН (Филип Станев).


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени