FACEBOOK

Ексздравният министър Ангелов не бил виновник за К19-кризата, съди Р. Петков

Лидерът на АБВ Румен Петков съобщи пред медиите за искова молба до СГС, подадена от бившия здравен министър Костадин Ангелов срещу него. Цената на иска е 50 000 лева. Освен това ще Петков сезира БЛС за „разклатената психика” на ексминистъра , тъй като смята, че ще навреди на високо отговорната му работа му като хирург.

В документа Ангелов посочва, че лидерът на АБВ е изнесъл обидни и клеветнически твърдения по негов адрес. В подкрепа на това той посочва заглавия от медийни публикации, цитирали Петков, където той, най-общо, го сочи като ключов виновник за К19 кризата, както и за отговорен по серия случаи на заболели с фатален изход.

„Той (Ангелов), вероятно, не е в течение, но аз не пиша заглавия. Ако той е писал заглавия в медии, това е лоша практика, която винаги съм отричал, като подход на хора, които заемат висши държавни длъжности и хора, които носят отговорност за управление на системи. Защото това е посегателство върху свободата на медиите“, посочи Петков.

Той изрази също безпокойство по физическото и емоционално състояние н Ангелов, базирайки се на казаното от него в Исковата молба. В документа ексминистърът акцентира, че изреченото от Петков срещу него е смутило трайно съня, покоя и човешкото му и професионално самочувствие.

Лидерът на АБВ изрази мнение, че трябва да бъдат отнети лекарските права на Ангелов, тъй като проблемите със заспиването, наред с напрежението и гнева, като описания на неговото състояние, може да са опасни за пациентите, особено в операционната. Петков ще сезира за това БЛС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени