FACEBOOK

Европейският съд определи пътуването като част от работния процес

Експлоатацията на работници е проблем, срещу който се изправят нововъведенията

Всекидневният път за работа вече ще се възприема като част от работната дейност, реши Европейският съд в Люксембург, пише BBC.

Голям брой от служители в Европа без фиксиран офис вече може да получават по-големи възнаграждения или работното им време да бъде намалено след решението на Европейския съд.

Досега никой не е зачитал пътуването като работен процес. След решението обаче облагодетелствани ще бъдат газови техници, търговски представители, както и хора, назначени да полагат грижи за възрастни.

Европейският съд твърди, че решението е взето, за да предпази здравето и сигурността на служителите и като добавка на съществуващите работни времеви регулации на Европейския съюз.

Експлоатацията на работници е проблем, срещу който се изправят нововъведенията. Една от основните цели е точността и професионализма на работодателите, които да изискват средно по 48 часа на седмица работа от подопечните си.

Решението идва след казус в Испания, включващ компания на име "Tyco", инсталираща системи за сигурност. Фирмата затвори регионални офиси през 2011 година и в резултат на това служителите й бяха длъжни да пътуват много сериозни дистанции, за да стигат до работното си място.

Източник: topnovini.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени