FACEBOOK

Еврокомисар Булц похвали метрото

В края на април 2017 г. започва изграждането на 4 нови станции, припомни Фандъкова

Удовлетоврена съм от това, че европейските пари се използват добре, впечатляващо е колко много хора пътуват с метрото, заяви еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, която разгледа втората линия на метрото заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на транспорта Христо Алексиев и директора на Метрополитен Стоян Братоев.
Булц бе на двудневно посещение в столицата и участва в регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспорта в София, организирана от Представителството на ЕК у нас.
Еврокомисарят разгледа метростанция Европейски съюз и пътува до станция Сердика, където посети археологическия комплекс Сердика и получи подарък от кмета Фандъкова двуезичната книга-албум България. Природа, човек, цивилизации.
Тя определи като окуражаващи статистиките, които показват растежа на БВП у нас и прилагането на европейското законодателство, особено в областта на транспорта.
Фандъкова отбеляза, че и в този програмен период, както и в предишния, метрото се оценява изключително високо от ЕК. Показахме на еврокомисаря втората линия на метрото, за да се убеди като представител на ЕК в ефективното използване на европейските средства и да поговорим за бъдещето, отбеляза кметът.
Тя припомни, че вече се изгражда третата линия на метрото и посочи, че до края на април ще започне строежът на още 4 метростанции, които се намират в отсечката от кв. Овча купел до кв. Горна баня, като има и избран изпълнител.
Очакваме МС да вземе решение, за да може да бъде подписан договорът с управляващия орган, допълни Фандъкова.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени