FACEBOOK

Дърпа ли ДПС килимчето на Борисов с оставката на шефа на БЕХ?

Вчера Монитор, собственост на депутат от ДПС, написа многозначителен коментар, озаглавен: "И двамата да си ходят", в който призовава Борисов и Радев да напуснат политическата сцена, за да има мир, като за повод е даден случаят със сблъсъка на Ситняково, нерегистриран като инцидент от МВР. Днес шефът на Българския енергиен холдинг, който въпреки името си Жаклен Коен винаги е бил свързван с Движението и при Орешарски, и при този кабинет, подаде оставка.

Второто според политическия и енергиен анализатор и бивш посланик в Москва Илиян Василев е ясен знак за оттеглянето на доверието на ДПС и на всякаква отговорност за действията на това правителство, наричано Борисов 3 в най-важния отрасъл на икономиката. Където провалът на кабинета е и най-очевиден, подигравката с гражданите под формата на рязко вдигани цени 6 месеца преди оправдаването на някакви прогнози, на които уж се базира това вдигане, и нарочно съсипаните сделки за ЧЕЗ нямат нужда от коментар.

Както и ужасяващите данни на предприятията в сектора - от самия БЕХ с натрупаните при Борисов 2 и 3 многомилиардни дългове, на Марица - Изток 2, което кой знае защо е коректно единствено към ФК Берое, който финансира по волята на премиера, но с нашите - на данъкоплатците 5,5 млн. лв. годишно, и на други структуроопределящи фирми.

Накрая дойдоха и цирковете с т.нар. и на практика не съществуващ "студен резерв", който това правителство даде под формата на 60 млн. държавна дотация годишно от нашите джобове на ТЕЦ-овете на Доган и Ковачки - все ДПС. Пък изведнъж, след сценките при летния Сарай на Сокола, се плесна по челото след години, та се сепна сякаш от сън, и едва не опита да обвини друг, че го е направил.

Върна резерва на Марица - Изток. Не се чу само за 2-та милиона от него, които кабинетът дава на фирма на Домусчиев ще продължи ли да ги инжектира от нашите пари, или и нему спира кранчето. Което, ако е така, току виж и Нова изведнъж обърнала табелата от твърдо ЗА към ПРОТИВ властта.

Апропо, правителството кой знае защо не си търси над 50 млн. лв., дължими от фирма на олигарха на хазната, т.е. на всички нас, вече години наред. Защо ли? 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени